2015. július 9., csütörtök

Kapros-tejfölös rakott zöldség a kertből

Most már szinte folyamatos a betakarítás a kertben. Mindig érik valami. Most például a zöldbab indult be nagyon (2 és fél kilót már leszedtünk és szerintem háromszor ennyi lesz még ezen felül). Szinte naponta le lehet venni egy karalábét is, a cukkini fantasztikus és a répa is alakul. A fölös mennyiség konyhakészen megy a fagyasztóba, de a legjobb mégiscsak frissen, idényszerűen fogyasztani.
Ennek jegyében készített Rita rakott zöldséget, kaprosan. 




Kimentünk Zoéval a kertbe és szedtünk a hozzávalókból: zöldbab, cukkini, karalábé, kapor.


A cukkini elvileg lehetne nagyobb is, de mi úgy szeretjük, amikor még a magja is ehető, így zsengén (1,05kg!) szedtük le.
Felaprítás, előpárolás, kockára vágott elősütött sertéscomb és rizs hozzá, és az egész leöntve olívaolajos, kapros, fűszeres tejföllel, majd be a sütőbe egy órára, 180°C-on. Mit ne mondjak, király lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése