Panelgyerek falun, avagy hogyan birkózok meg a vidékkel.
2015. január 12., hétfő
A nap képe - Fülorrászat
Azt hiszem, még egy posztot megérdemel a téli falusi gasztronómia. Hiszen nem csak a disznóvágás, vagy a disznóságokkal teli kamra jellemzi ezt az időszakot. Van egy különleges étel, amelyet (többnyire) csak ekkor készítenek. Ez pedig nem más, mint a kocsonya. Sokaknak nehéz feldolgozni, hogy mi minden van a kocsonyában. Minden ami máshova nem kell. Persze a disznósajtba és a hurkába minden mehet, csak ezt nem szoktuk figyelembe venni, mert a kocsonyában látszik a legnyilvánvalóbban. Alapja: a köröm, de füle, orra, farka, bőrke - és mifelénk - füstölt csülök dukál hozzá. Kiváló étel, és amióta feltalálták a kuktát, még csak rá sem megy napom. Nyamm.
U.I: És ha valakit még nem sikerült meggyőznöm, akkor egy kis kedvcsináló eme kulináris műremekhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése