Szeretjük a szörpöt. Ki nem? És mivel nő a bodza a kertünkben, adja magát a dolog: készítsünk szörpöt. Mert amúgy a bodza áldás és átok is egyszerre. Áldás, a szörp, a méz stb. miatt, és átok, mert úgy nő, mint a gaz és kiszorít maga mellől mindent. Úgyhogy Rita nekiállt, és készített egy pár üveg nagyon finom bodzaszörpöt!
Elkészítése:
Először szirupot kell készíteni, ami nem áll másból, mint vízből és cukorból, 1/1 arányban (azaz 1l vízhez 1kg cukor). Ezt fel kell főzni és hagyni kihűlni. Majd a nagy befőttesüveget teletenni szorosan bodzavirággal, plusz citromkarikákkal (ízlés szerint), rá kell önteni a szirupot, és 3 napot állni hagyni, időnként megkeverni.
Rita tett hozzá egy kis nátrium-benzoátot a biztonság kedvéért, de ha rövid idő alatt meg tudjátok inni, akkor nem szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése